Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Advent jaar A 2022

Let op!  en  Kleine Uil wordt wijs: Johannes 'Je verheugen'

zondag 27 november 2022

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vandaag begin met de eerste zondag van de Advent het nieuwe kerkelijk jaar. Vanaf deze zondag gaan we op weg naar het Kerstfeest. 1 adventkleur5Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan die eerder op onze site verscheen: 
De Nieuwe Wereld. Naar de Nieuwe Wereld gaan we op weg. We wijzen met de lezingen de weg naar die Nieuwe Wereld van God, een wereld waar het leven zo zal zijn, als God dat graag ziet. De dooplopende verwerking is een kijktafel in de kerk van de Nieuwe Wereld.
De lezingen zijn deze periode uit het Evangelie van Matteüs. In het Evangelie van deze zondag roept Jezus de leerlingen op om waakzaam te zijn: je weet nooit wanneer Hij voor de deur zal staan... dus het is zaak om op te letten, of je nu oud of jong bent!

kwd klu advent herders transpProject Kleine Uil
Daarnaast bieden de eerste vier tegels van de site een nieuw project op basis van de filmpjes van Kleine Uil wordt wijs. Kleine Uil, Joes en Mara leven samen met bekende figuren uit het kerstverhaal toe naar Kerstmis.

Zo is er deze week het verhaal van Johannes die zich verheugt op de komst van Jezus, en volgende week op de tweede Advent het verhaal van de Engel die de boodschap dat ze een kindje zal krijgen brengt aan Maria. Jozef en zijn dromen staan de derde adventszondag centraal en op de vierde Adventszondag krijgen de herders een boodschap, waarna ze wel moéten gaan kijken. Op Kersmis is er natuurlijk het bekende verhaal van het kindje Jezus in de stal.

Bij elk verhaal vindt u een bijpassend gebed, een kort gesprek met de kinderen en een doorlopende verwerking rond de kerststal, natuurlijk met alle materialen.