Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

2e zondag van de Advent jaar A 2022

Doe iets!  en  Kleine Uil wordt wijs: Maria 'Verwachting'

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

2 advent kleurProject de Nieuwe Wereld
Vorige week zijn we op weg gegaan naar Kerstmis. Gelukkig zijn er mensen die de goede weg wijzen. Johannes is zo iemand. Hij is een profeet, en roept de mensen op om niet lui te zijn, maar iets te doen. Doe iets! Ga goed leven en ga mee op weg naar de Nieuwe Wereld! 

Niet iedereen begrijpt Johannes, maar toch zijn er mensen die mee willen gaan op de weg van God. Zij worden door Johannes gedoopt in de Jordaan. 
Maar Johannes wijst naar Jezus, om Hem gaat het.

Met de kinderen denken we na over het verhaal van Johannes, over iets of niets doen, en werken we verder aan de kijktafel in de kerk.

kwd klu advent maria transp

 

Project Kleine Uil
Daarnaast bieden de eerste vier tegels van de site een nieuw project op basis van de filmpjes van Kleine Uil wordt wijs. Kleine Uil, Joes en Mara leven samen met bekende figuren uit het kerstverhaal toe naar Kerstmis.

Vorige week was er Johannes die zich verheugt op de komst van Jezus. Nu komt de Engel de boodschap aan Maria brengen dat ze een kindje zal krijgen.