Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Advent jaar A 2022

Hou vol!   en   Kleine Uil wordt wijs: Jozef droomt ‘Nodig zijn’

zondag 11 december 2022

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project de Nieuwe Wereld
We zijn al een flink eind op weg naar Kerstmis, en naar de Nieuwe Wereld. Maar het is geen weg zonder hindernissen. Zo zit Johannes, die zoveel mensen opgeroepen heeft om zich te laten dopen, nu in de gevangenis. Daar slaat bij hem de twijfel toe. Als je geen zicht meer hebt op wat er allemaal gebeurt, kun je je afvragen of je wel op de goede weg bent. 
3 advent kleur4Jezus moedigt Johannes aan om vol te houden. Hij vertelt hem, en zijn leerlingen, van de tekens van de Nieuwe Wereld die al zichtbaar zijn om hen heen. Blinden die weer kunnen zien, wie niet lopen kon, loopt weer rond. Dat helpt Johannes, en ook de leerlingen om het vol te houden. 

Met de kinderen denken we deze zondag na over hoe moeilijk het kan zijn om vol te houden. Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. En natuurlijk wordt er verder gewerkt aan de kijktafel in de kerk.

kwd klu advent jozef transp

 

Project Kleine Uil
Daarnaast bieden de eerste vier tegels van de site een nieuw project op basis van de filmpjes van Kleine Uil wordt wijs. Kleine Uil, Joes en Mara leven samen met bekende figuren uit het kerstverhaal toe naar Kerstmis.

Vorige week was de engel Gabriël er, die Maria de boodschap bracht dat ze een kindje zou krijgen. Nu komt de engel de boodschap aan Jozef brengen dat hij écht nodig is om voor Maria en de baby te zorgen.