Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Advent jaar A 2022

Doe mee!  en  Kleine Uil wordt wijs: De herders ‘We gaan kijken’

zondag 18 december 2022

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

4 advent kleur5Project de Nieuwe Wereld
Maria is zwanger, en Jozef weet van niets. Wat moet Jozef doen? Een engel helpt hem in een droom om de juiste keuze te maken. Hij zal trouwen met Maria en zo het verhaal van God en mensen helpen gebeuren.

Op deze vierde zondag van de Advent gaan we echt op weg naar Kerstmis. Maria is zwanger, en er wordt nagedacht over een naam voor het kindje. Ook hier worden Jozef en Maria geholpen: het zal een naam met een bijzondere betekenis worden. Aan zijn naam kun je al zien dat God in Jezus heel dichtbij komt.

Met de kinderen denken we deze bijeenkomst na over namen en hun betekenissen, maar ook over wat we zelf kunnen doen om die Nieuwe Wereld van God dichterbij te brengen.  

Project Kleine Uil
kwd klu advent herders

Daarnaast bieden de eerste vier tegels van de site een nieuw project op basis van de filmpjes van Kleine Uil wordt wijs. Kleine Uil, Joes en Mara leven samen met bekende figuren uit het kerstverhaal toe naar Kerstmis.

Vorige week bracht de engel Gabriël de boodschap aan Jozef dat hij echt nodig. Deze week krijgen de herders een boodschap, ook weer van een engel, en ze besluiten om te gaan kijken...