Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Advent jaar B 2020

Hoe God met mensen omgaat

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vandaag begin met de eerste zondag van de Advent het nieuwe kerkelijk jaar. Vanaf deze zondag gaan we op weg naar het Kerstfeest. Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel 'Hoe God met mensen omgaat'. De verwerkingen uit de kinderwoorddiensten leveren met Kerstmis een mooie tentoonstelling Beelden van God op.

Op de Adventzondagen ontmoeten de kinderen elke week een andere kunstenaar (schilder, beeldhouwer, danser etcetera). Deze laat hen kennismaken met de navertelling uit de Eerste Lezing van de betreffende Adventszondag. Daarbij schetst de kunstenaar het 'Beeld van God' dat hij bij deze lezing krijgt als hij zich de vraag stelt: ”Hoe gaat God met mensen om?”

de beeldhouwer 1e advent kleinDe eerste Advent ontmoeten de kinderen een beeldhouwer. De beeldhouwer laat zich inspireren door een aantal verzen van de profeet Jesaja. De mensen zijn God aan het vergeten, maar voelen ook spijt daarover. De beeldhouwer leest dat God als een Vader om zijn kinderen blijft geven. Hij leest dat de mensen een muurtje om hun hart bouwden, maar ondanks dat bleef God als een vader voor ze bestaan. God heeft een groot hart vol liefde. Het beeld van God als de een liefdevolle Vader. Daarmee gaat de kunstenaar met de kinderen aan de slag.

Voor wie de kinderen thuis mee wil laten doen: elke zondag staat er een miniviering voor thuis op de site. 

(Het project is gebaseerd op de Eerste Lezing van de zondag. Wie liever een reeks verwerkingen aanbiedt gebaseerd op het Evangelie, kan kijken bij de knop Zondagen, Jaar B, Advent 2017, 1e zondag.)