Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Advent jaar B 2020

Hoe God met mensen omgaat

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

We zijn op weg naar het Kerstfeest. Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel 'Hoe God met mensen omgaat'. De verwerkingen uit de kinderwoorddiensten leveren met Kerstmis een mooie tentoonstelling Beelden van God op.

Op de Adventzondagen ontmoeten de kinderen elke week een andere kunstenaar (schilder, beeldhouwer, zanger etcetera). Deze laat hen kennismaken met de navertelling uit de Eerste Lezing van de betreffende Adventszondag. Daarbij schetst de kunstenaar het 'Beeld van God' dat hij bij deze lezing krijgt als hij zich de vraag stelt: ”Hoe gaat God met mensen om?”

de kunstschilder 2e advent grootDe derde Advent ontmoeten de kinderen een geurkunstenaar. De geurkunstenaar laat zich inspireren door een aantal verzen van de profeet Jesaja. Jesaja schrijft dat de mensen God vergeten waren. Ze waren weggestopt in een land waar ze zich niet thuis voelden.  De geurkunstenaar leest in de woorden van Jesaja dat er weer hoop komt. God heeft mensen gestuurd die aan iedereen die het horen wil vertellen dat er weer hoop op een mooie toekomst is. Daarmee gaat de kunstenaar met de kinderen aan de slag.

Voor wie de kinderen thuis mee wil laten doen: elke zondag staat er een miniviering voor thuis op de site. 

(Het project is gebaseerd op de Eerste Lezing van de zondag. Wie liever een reeks verwerkingen aanbiedt gebaseerd op het Evangelie, kan kijken bij de knop Zondagen, Jaar B, Advent 2017, 3e zondag.)