Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Advent jaar B 2020

Hoe God met mensen omgaat

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

We zijn op weg naar het Kerstfeest. Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel 'Hoe God met mensen omgaat'.De verwerkingen uit de kinderwoorddiensten leveren met Kerstmis een mooie tentoonstelling Beelden van God op.

Op de Adventzondagen ontmoeten de kinderen elke week een andere kunstenaar (schilder, beeldhouwer, geurkunstenaar etcetera). Deze laat hen kennismaken met de navertelling uit de Eerste Lezing van de betreffende Adventszondag. Daarbij schetst de kunstenaar het 'Beeld van God' dat hij bij deze lezing krijgt als hij zich de vraag stelt: ”Hoe gaat God met mensen om?”

de kunstschilder 2e advent grootDe vierde Advent ontmoeten de kinderen een architect. De architect laat zich inspireren door een aantal verzen uit het boek Samuel. Samuel schrijft dat David niet kon begrijpen waarom hij zelf in zo'n mooi paleis woonde terwijl Gods ark, gewoon in een tent stond. Maar God wil onderweg kunnen zijn met de mensen, Hij hoeft geen huis van steen. De architect leest dat God bij de mensen wil wonen. Daar kan hij wel wat mee; hij wil meteens een huis voor God ontwerpen. Samen met de kinderen gaat de architect daarmee aan de slag.

Voor wie de kinderen thuis mee wil laten doen: elke zondag staat er een miniviering voor thuis op de site. 

(Het project is gebaseerd op de Eerste Lezing van de zondag. Wie liever een reeks verwerkingen aanbiedt gebaseerd op het Evangelie, kan kijken bij de knop Zondagen, Jaar B, Advent 2017, 4e zondag.)