Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

5e zondag van de veertigdagentijd jaar B 2021

Verbonden om vrucht te dragen

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd: Ik ben de Wijnstok

In de evangelielezingen van de Veertigdagentijd horen we hoe Jezus verschillende personen ontmoet. Al die ontmoetingen vormen Jezus. Ze maken Hem tot de mens die Hij is. Soms zijn de ontmoetingen opbouwend en groeit Jezus daarvan. Maar er zijn ook personen die bedreigend zijn voor het ideaal van Jezus.
wijnstok 4Op de vijfde zondag van dit veertigdagentijdproject kozen we een alternatieve lezing, waarin Jezus zichzelf vergelijkt met een wijnstok. (Deze lezing vervangt de officiële evangelielezing) Jezus die Zichzelf met de wijnstok vergelijkt hebben we gebruikt als beeld voor al zijn ontmoetingen. Er zijn ontmoetingen die Jezus, de wijnstok, doen groeien en er zijn ontmoetingen die bedreigend zijn voor de wijnstok. 

Op deze vijfde vergelijkt Jezus zichzelf met een plant! Een druivenplant met vruchten waar wijn van gemaakt wordt, of die lekker uit de hand gegeten kunnen worden. Een plant bestaat uit een stam en takjes, en Jezus zegt dat Hij de stam is en wij de takjes. Zo zijn wij dus verbonden met Jezus, en vanuit de wortels en de stam voedt Jezus ons zodat wij kunnen groeien, bladeren en druiven krijgen.

Deze zondag denken we met de kinderen na over verbonden zijn met elkaar, met familie, met vrienden en met Jezus. We staan er niet alleen voor, maar wij houden elkaar stevig vast!