Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

6e zondag van de veertigdagentijd Palmzondag jaar B 2021

Te snel gejuicht

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd: Ik ben de Wijnstok

In de evangelielezingen van de Veertigdagentijd horen we hoe Jezus verschillende personen ontmoet. Al die ontmoetingen vormen Jezus. Ze maken Hem tot de mens die Hij is. Soms zijn de ontmoetingen opbouwend en groeit Jezus daarvan. Maar er zijn ook personen die bedreigend zijn voor het ideaal van Jezus.
wijnstok 4Vorige week lazen we dat Jezus zichzelf vergelijkt met een wijnstok. Die wijnstok hebben we gebruikt als beeld voor al zijn ontmoetingen. 

Vandaag vieren we Palmzondag. Jezus is op weg naar Jeruzalem om Pesach te vieren, het Joodse Paasfeest. Het volk van Israël viert dan de vlucht uit Egypte en de bevrijding uit de slavernij. Heel veel mensen en kinderen staan langs de kant van de weg om te juichen en te zingen. Het lijkt wel Koningsdag en Jezus is ook een soort Koning. Maar als je goed kijkt dan zie je dat sommige mensen helemaal niet blij kijken, maar juist boos en zelfs een beetje bang. Wat is hier aan de hand?

Deze zondag gaan we ontdekken dat de vrienden en volgelingen van Jezus te vroeg gejuicht hebben, want er gaat iets heel ergs gebeuren. Die mooie druivenplant wordt kaalgeplukt, en wat overblijft is een kruis…