Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Adventsproject jaar B 2020, impressie

Hoe God met mensen omgaat

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Binnenkort komen op onze site de 4 zondagen van de Advent te staan. 
Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel 'Hoe God met mensen omgaat'.

Kunstenaars
Op de Adventzondagen ontmoeten de kinderen elke week een andere kunstenaar (kunstschilder, beeldhouwer, zanger etcetera). Deze laat hen kennismaken met de navertelling uit de Eerste Lezing van de betreffende Adventszondag. Daarbij schetst de kunstenaar het 'Beeld van God' dat hij of zij bij deze lezing krijgt als hij zich de vraag stelt: ”Hoe gaat God met mensen om?”


de beeldhouwer 1e advent kleinGeïnspireerd door de bijbellezing zet de kunstenaar zijn beeld van God om in een kunstvorm. Een beeld van klei, een schilderij, een dans, een landschap, een toneelstuk, een handwerk, alles kan! De kunstenaar doet dat niet alleen, natuurlijk. Hij daagt de kinderen uit om met hem in gesprek te gaan over hoe zij zelf God zien. Elk verhaal laat een ander beeld van God zien en de kunstenaar vraagt de kinderen om samen met hem of haar daarvan kunstwerken te maken.

Elke week is er een andere kunstenaar. Zo komen verschillende vormen van kunst en van beelden van God aan bod.

De Eerste zondag van de Advent komt een beeldhouwer 

De Tweede zondag van de Advent komt een kunstschilder

De Derde zondag van de Advent komt een geurkunstenaar

De Vierde zondag van de Advent komt een architect

Kerstmorgen komt een fotograaf


Hoe maakt u het project zichtbaar in de kerk?
In de Advent is de verbinding van de kinderwoorddienst met de vierende gemeenschap in de kerk nadrukkelijk aanwezig. De kunstenaar komt de kinderen ophalen. Na de kinderwoorddienst kunnen de kinderen de kunstwerken in de kerk laten zien en uiteindelijk wordt het een grote expositie over ‘Beelden van God’. 

Extra informatie: Het project is gebaseerd op de Eerste Lezing van de zondag. Wie liever een reeks verwerkingen aanbiedt gebaseerd op het Evangelie, kan kijken bij de knop Zondagen, Jaar B, Advent 2017