Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar B

Wereldmissiedag van de kinderen

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Verhaal: De legende van de dansende geiten

Dit verhaal is een mooie aanvulling op de informatie over de koffie in EthiopiĆ«. Over de ontdekking van koffie bestaan vele legenden. Deze is een van de bekendste.

ethiopie gambela anuak rivierbaroOp een dag merkte de Ethiopische geitenhoeder Kaldi, dat de dieren van zijn kudde zich heel raar gedroegen. Ze renden wild in het rond, dansten en sprongen tot het avond werd. De volgende dag lette Kali heel precies op wat de geiten deden en hij zag, dat ze niet op de weide bleven, maar naar het naburige bos liepen en daar rode bessen van een groene boom aten.

Toen Kaldi op een dag een monnik van een nabijgelegen klooster tegenkwam, vertelde hij wat hij gezien had. De monnik aarzelde niet en plukte enkele bessen om te onderzoeken wat voor vruchten het waren. Samen met zijn medebroeders goot de monnik heet water op de bessen, ze dronken het aftreksel en konden voortaan tot diep in de nacht wakker blijven. Zo konden de monniken hun nachtelijke gebeden met meer aandacht verrichten. Een nieuwe drank was geboren.

Artikelen in dit thema Zevenentwintigste zondag door het jaar B