Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

2e zondag van de Veertigdagentijd jaar C 2022

Kijk eens in de spiegel

zondag 13 maart 2022

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd: Kijk eens in de spiegel - de slaapkop

In alle evangelielezingen van de veertigdagentijd blijkt dat Jezus de toehoorders steeds een les leert in eerlijk naar jezelf kijken, je niet beter voelen dan een ander. Je bent geen haar beter, iedereen doet wel eens wat verkeerd, maar God is barmhartig. Beroep je maar niet op God als je je medemens wilt veroordelen.
Jezus vraagt ons ‘kijk eens in de spiegel’ en ga aan de slag met wat je ziet bij jezelf. Welke emoties en beelden roept dit op en wat kan je daarmee doen om ten goede te keren.

slaapkop kleinDeze tweede zondag gaat het over Jezus die zijn drie vrienden, Petrus, Johannes en Jakobus meeneemt de berg op. Ze gaan de berg op om dicht bij God te zijn en te bidden. Maar de drie vrienden vallen tijdens het bidden in slaap op een belangrijk moment, terwijl ze juist alert moeten zijn.
Kijk eens in de spiegel. Ben jij … een slaapkop?

Wie ook eens wil kijken naar materialen uit eerdere projecten verwijzen we naar ons project uit 2019: De gekleurde bril.