Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Veertigdagentijd jaar C 2022

Kijk eens in de spiegel

zondag 20 maart 2022

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd: Kijk eens in de spiegel - de domkop

In alle evangelielezingen van de veertigdagentijd blijkt dat Jezus de toehoorders steeds een les leert in eerlijk naar jezelf kijken, je niet beter voelen dan een ander. Je bent geen haar beter, iedereen doet wel eens wat verkeerd, maar God is barmhartig. Beroep je maar niet op God als je je medemens wilt veroordelen.
Jezus vraagt ons ‘kijk eens in de spiegel’ en ga aan de slag met wat je ziet bij jezelf. Welke emoties en beelden roept dit op en wat kan je daarmee doen om ten goede te keren.

domkop kleinDeze derde zondag gaat over een wrede doodstraf die Pilatus aan een groep Joodse mensen geeft. Zij waren in de tempel dieren aan het offeren voor hun God en Pilatus heeft hen laten doden! Hoe reageren de omstanders? Verdrietig of verbaasd om het onrecht, of boos op Pilatus? Nee, ze zeggen juist: het is hun verdiende loon, ze hebben vast verkeerd geofferd en God zo boos gemaakt, anders had God hen wel beschermt tegen Pilatus.

Hoe kunnen ze dit nu denken, hoe kunnen ze zó dom oordelen?
Kijk eens in de spiegel. Ben jij wel eens…een domkop?

Wie ook eens wil kijken naar materialen uit eerdere projecten verwijzen we naar ons project uit 2019: De gekleurde bril.