Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Veertigdagentijd jaar C 2022

Kijk eens in de spiegel

zondag 27 maart 2022

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd: Kijk eens in de spiegel - de brompot

In alle evangelielezingen van de veertigdagentijd blijkt dat Jezus de toehoorders steeds een les leert in eerlijk naar jezelf kijken, je niet beter voelen dan een ander. Je bent geen haar beter, iedereen doet wel eens wat verkeerd, maar God is barmhartig. Beroep je maar niet op God als je je medemens wilt veroordelen.
Jezus vraagt ons ‘kijk eens in de spiegel’ en ga aan de slag met wat je ziet bij jezelf. Welke emoties en beelden roept dit op en wat kan je daarmee doen om ten goede te keren.

brompot kleinDeze vierde zondag gaat over twee broers. De oudste broer is rustig en trouw, maar een beetje een brompot. De jongste broer is vrolijk en vrij, maar een beetje een losbol. De vader houdt echter van beide zonen evenveel. Dit blijkt na een grote zwerftocht van de jongste zoon. Gaan jullie mee op reis?

Wie ook eens wil kijken naar materialen uit eerdere projecten verwijzen we naar ons project uit 2019: De gekleurde bril.