Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

5e zondag van de Veertigdagentijd jaar C 2022

Kijk eens in de spiegel

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd: Kijk eens in de spiegel - de klikspaan

In alle evangelielezingen van de veertigdagentijd blijkt dat Jezus de toehoorders steeds een les leert in eerlijk naar jezelf kijken, je niet beter voelen dan een ander. Je bent geen haar beter, iedereen doet wel eens wat verkeerd, maar God is barmhartig. Beroep je maar niet op God als je je medemens wilt veroordelen.
Jezus vraagt ons ‘kijk eens in de spiegel’ en ga aan de slag met wat je ziet bij jezelf. Welke emoties en beelden roept dit op en wat kan je daarmee doen om ten goede te keren.

klikspaan kleinDeze vijfde zondag lezen we een verhaal uit het evangelie van Johannes. Geleerde heren proberen Jezus op een fout te betrappen. Daar misbruiken ze een vrouw voor. Ze voeren haar naar Jezus en beschuldigen haar van overspel. Op overspel stond de doodstraf. Vreemd genoeg komen ze bij Jezus alleen de vrouw brengen en niet de man met wie ze overspel heeft gepleegd, zoals ze volgens de wet van Mozes hadden moeten doen.
Verklikt worden is heel vervelend, zelfs als je zelf best weet dat je iets fout gedaan hebt. Een klikspaan zijn is meestal negatief, al zijn er ook goede renenen om iemands gedrag aan de kaak te stellen. Met de kinderen denken we daar over na.

Wie ook eens wil kijken naar materialen uit eerdere projecten verwijzen we naar ons project uit 2019: De gekleurde bril.