Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Doel
Het doel van de website Kinderwoorddienst.nl is op een eigentijdse manier online ondersteuning te bieden aan mensen die in de parochie kinderactiviteiten organiseren gekoppeld aan de zondagen in het kerkelijk jaar met zijn lezingen en feesten. Ook is de site bruikbaar voor leerkrachten en gezinnen die zondags of doordeweeks met het katholieke jaar willen meeleven.

Doelgroep
Er wordt bij het schrijven gedacht aan kinderen van de basisschoolleeftijd, waarbij soms alternatieven zullen worden aangeboden voor de onderbouw- en bovenbouw-leeftijd.
De site richt zich tot vrijwilligers en beroepskrachten die er ideeën kunnen opdoen voor de invulling van hun kinderactiviteit, of dit nu een kinderwoorddienst, een catechesebijeenkomst, een les levensbeschouwing, gebed of ander religieus ontmoetingsmoment is.

Opbouw
Elke zondag vormt een ‘aflevering’ van site. Na drie jaren zullen alle zondagen van de jaren A, B en C van het leesrooster op de site te vinden zijn. Voor elke zondag presenteert de site suggesties onder zes knoppen:
Opening: Suggesties voor de start, het verloop en de aankleding van de activiteit. 
Bijbel: Een verwijzing naar - of een hervertelling van - de evangelielezing van die zondag en eventueel andere oudtestamentische en nieuwtestamentische lezingen.
Gebed: Gebedsteksten of intenties die passen bij de lezing van de zondag.
Verwerking: Ideeën om kinderen te helpen de lezing te begrijpen en de relevantie ervan voor hun leven te ervaren.
Extra’s: Werkvormen voor het op een speelse manier verwerken en onthouden van de boodschap van de zondag.
Achtergrond: Exegetische informatie over de bijbellezing(en) en informatie over het kerkelijk jaar, het geloofsfeest of de heilige van de dag/week. De tekst wordt afgestemd op het niveau van de redelijk ingevoerde vrijwilliger.

Belangrijk
De website Kinderwoorddienst.nl publiceert geen nieuwe, officieel kerkelijk goedgekeurde liturgische teksten. Wij gaan ervan uit dat de begeleiders onder verantwoordelijkheid van de plaatselijke parochieherder werken. De redactie streeft ernaar kwalitatief verantwoorde teksten aan te bieden. Feedback en suggesties voor verbetering zijn altijd welkom bij de redactie, via mail te richten aan de redactie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..