Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Dertigste zondag door het jaar A

Houd van God! En van de mensen zoals je van jezelf houdt!

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vanaf nu op de site: de vier zondagen van ons Adventsproject! Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel 'Hoe God met mensen omgaat'. De kinderen ontmoeten elke week een andere kunstenaar die hen laat kennismaken met de navertelling uit de Eerste Lezing van de betreffende Adventszondag. Daarbij schetst de kunstenaar het 'Beeld van God' dat hij of zij bij deze lezing krijgt als hij zich de vraag stelt: 'Hoe gaat God met mensen om?' 

10 geboden chagall


Het Oude en het Nieuwe Testament horen bij elkaar. Wanneer Jezus in het Evangelie van vandaag gevraagd wordt wat de belangrijkste regel van de wet van Mozes is, dan vat Hij al die regels samen in twee zinnen: Houd van God, en houd van de mensen zoals je van jezelf houdt. Alle andere regels kun je op deze manier begrijpen.

Met de kinderen denken we deze keer na over regels: hebben we die eigenlijk wel nodig, en welke regels zijn dan belangrijk? Zijn ze het met Jezus eens?