Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Dertigste zondag door het jaar A

Houd van God! En van de mensen zoals je van jezelf houdt!

zondag 25 oktober 2020

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Tien Woorden

Vooraf: De bijlage die u vindt bij de Extra's, waarop de Tien Woorden van God staan, kan worden uitvergroot en in de ruimte opgehangen worden. De twee stenen tafelen van Mozes kunnen ook nagetekend worden op karton en uitgeknipt.

mosesjpg

De kinderen gaan in een kring zitten. Wanneer het stil is wordt geopend met een korte inleiding waarop het gebed volgt.

In de inleiding kan gezegd worden dat de kinderen een verhaal van Jezus gaan horen dat verbonden is met iemand uit het Oude Testament, met Mozes.

Misschien weten de kinderen waarom Mozes belangrijk was? Er zijn meer goede antwoorden (Hij leidde het volk door de woestijn weg uit Egypte; hij bracht ze naar het beloofde land; hij lag in een biezen mandje in de rivier toen hij nog maar net geboren was; hij sprak met God bij een brandende doornstruik.)
Maar vandaag gaat het er om dat Mozes op een berg tien belangrijke regels van God kreeg.

Artikelen in dit thema Dertigste zondag door het jaar A