Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Achtentwintigste zondag door het jaar A

Zin in een feest?

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vanaf nu op de site: de eerste twee zondagen van ons Adventsproject! Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel 'Hoe God met mensen omgaat'. De kinderen ontmoeten elke week een andere kunstenaar die hen laat kennismaken met de navertelling uit de Eerste Lezing van de betreffende Adventszondag. Daarbij schetst de kunstenaar het 'Beeld van God' dat hij of zij bij deze lezing krijgt als hij zich de vraag stelt: 'Hoe gaat God met mensen om?' 

koning feest morial tjaad

Het leven is één groot feest! Dat zou mooi zijn, maar zo voelt het voor de meeste mensen niet.

Toch zou God ons graag allemaal zien op zijn feest: het Koninkrijk van de Hemel. We noemen dat ook wel Gods Nieuwe Wereld, een wereld waar het leven fijn is voor iedereen. Wat zou het fijn zijn als we iets van dat feestelijke nieuwe leven konden meemaken. En niet alleen wij, maar ook de mensen uit bijvoorbeeld West Afrika, dat deze missiemaand centraal staat. 

Jezus probeert mensen met zijn vele voorbeeldverhalen te verleiden om zich in te zetten voor dat feest, dat Koninkrijk. Iedereen mag immers meedoen!

Met de kinderen denken we deze zondag na over feesten - hoe ga je er heen, wat is er leuk aan - én over het grote feest van God. Wat zou God eigenlijk van een goed feest verwachten?