Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vijftiende zondag door het jaar C

Hoe word ik een naaste?

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

barmhartige samaritaan4Het verhaal van de barmhartige Samaritaan is misschien wel het bekendste verhaal uit de bijbel. In elke kinderbijbel is het te vinden. We vinden het een mooi verhaal, en het leert ons dat we anderen kunnen helpen.
Jezus vertelt dit verhaal aan een geleerde man die graag wil weten wat je moet doen om goed te leven. Natuurlijk weet de man zelf dat je dan van God, en van je medemens moet houden. Maar hoe doe je dat?
Om te laten zien wat dat inhoudt, vertelt Jezus dit verhaal. Het gaat er niet om wie wij als onze medemens of naaste zien, het gaat er om dat wij door wat we doen een naaste voor iemand kunnen worden.

De kinderen ontdekken vanmorgen dat een naaste zijn is niet iets wat je uit boeken kunt leren. Het is ook niet moeilijk, je kunt het gewoon doen, of je nu groot bent of klein. Door een naaste te zijn, laat je zien dat je van mensen, én van God houdt!