Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Twaalfde zondag door het jaar A

Wees niet bang!

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

jezus en leerlingenJezus stuurt zijn leerlingen op pad, en begrijpt best dat ze daar wat angstig voor zijn. Vandaag vertelt Jezus de leerlingen dat het niet nodig is bang te zijn. Zij gaan de mensen het goede nieuws van Jezus, dat nu nog geheim is, vertellen. De mensen zullen daar soms boos op reageren om dat ze er niets van begrijpen. Maar toch hoeven de leerlingen niet bang te zijn, want God zal zeker over hen waken. Net zoals Hij waakt over de kleine onbeduidende musjes.
Van tijd tot tijd angstig zijn is heel normaal, het hoort bij het leven. We zijn allemaal weleens bang. Dan is het de kunst om te vertrouwen. Als wij op God vertrouwen, dan zal Hij zeker voor ons zorgen.

In deze kinderwoorddienst gaat het over bang zijn er vertrouwen, maar ook over geheimen. Sommige geheimen, zoals goed nieuws dat nog niemand weet, vragen er om om bekend gemaakt te worden. Andere geheimen kun je beter voor jezelf houden. Bij de verwerkingen kunt u zelf kiezen waar de nadruk op komt te liggen.