Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Dertiende zondag door het jaar A

Steun uit onverwachte hoek

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

flesje water

Wij verwachten vanzelf steun in ons leven van wie ons vertrouwd zijn. We rekenen op onze familieleden en vrienden. Ook onze vaste gewoonten, onze eigen manier van leven vormt voor ons een basis waar we op steunen.
Als we leerling van Jezus willen zijn, is dat niet vanzelfsprekend. Jezus navolgen haalt ons weg uit ons vertrouwde wereldje. We moeten erop uit. Dat betekent dat we iets moeten achterlaten. Maar we zullen ook mensen tegen komen die ons gastvrij onthalen en helpen, al is het maar eenvoudig een glaasje water. Zo krijgen we steun uit onverwachte hoek.

 

 

 

We zijn een beetje in vakantiestemming. Als je ziet wat we soms allemaal meenemen onderweg, niet te geloven! Jezus geeft heel andere adviezen ...

De lezingen van deze zondag zijn:
Evangelielezing: Matteüs 10,37-42
Eerste lezing OT:
II Koningen 4,8-11
+14-16a
Tweede lezing NT: Romeinen 6,3-4,8,11

Bidden doen we vaak met gevouwen handen, soms zelfs krampachtig vragend en vasthoudend.
Probeer het eens met open handen die loslaten en vertrouwen.

Stel je voor: Jezus vraagt jou om mee te gaan. Naar wie ga je het eerst? Wat neem je mee? Wat ga je vertellen? Met wie ga je het liefst?

De leerlingen moesten op reis, zonder te weten wat hen te wach-ten stond. Er zullen veel vragen door hun hoofd gespookt hebben. ‘Wat zal ik eten?’, ‘Waar zal ik sla-pen?’, 'Wie kom ik tegen?‘. We hebben een aantal van die vragen op een rijtje gezet.

Een geliefd spelletje in de auto: ik ga op reis en neem ... mee. Je kunt het ook omgekeerd doen: wat laat je thuis: je mobieltje, je iPad, je spinner, je stripboeken ...

We lezen vandaag de laatste regels van een uitgebreide reisinstructie die Jezus aan zijn twaalf leerlingen geeft, wanneer Hij ze op pad stuurt om zijn Blijde Boodschap aan de mensen te vertellen. Zalig zij die een beker water geven aan degenen die Jezus' werk voortzetten.