Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Dertiende zondag door het jaar A

Steun uit onverwachte hoek

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Zonder koffer op weg

rugzakbijbelZet op een groene doek een kleine rugzak met daarin een Bijbel. Praat met de kinderen over de aankomende vakantie. Waar gaan ze naar toe en wat nemen ze mee? Waarvoor hebben ze al die spullen nodig? En met wie gaan ze op vakantie?

Vertel dan dat Jezus zijn leerlingen ook op pad stuurde. Maar niet voor een vakantie. Ze moesten overal over Jezus en over de Nieuwe Wereld gaan vertellen. Ze mochten niet veel meenemen. Geen extra kleren en geen eten. Ze moesten lopen en dan is het niet handig als je veel bij je hebt.

En, nog belangrijker, als je niets bij je hebt, dan moet je mensen eerder om hulp vragen. Zo leer je leven van vertrouwen. Je krijgt sneller contact en de gelegenheid om met mensen te praten over Jezus.
Natuurlijk konden de leerlingen ook hun vader en moeder niet meenemen als ze op pad gingen en hun kinderen ook niet.
Ze moesten alles waar ze aan gewend waren, hun hele vertrouwde leven, achterlaten. Jezus belooft ze dat er onderweg altijd wel mensen zijn die je willen helpen. 

Neem de Bijbel uit de rugzak, bid het gebed en vertel het bijbelverhaal.

Artikelen in dit thema Dertiende zondag door het jaar A