Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Dertiende zondag door het jaar A

Steun uit onverwachte hoek

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

aardbolBespreek met de kinderen hoe zij het zouden aanpakken, als ze twee weken op pad zouden worden gestuurd om mensen over Jezus te vertellen. Wat zouden ze doe om daar succesvol in te zijn? Waar zouden ze dan het eerst naar toe willen gaan? Wie zouden ze allemaal willen vertellen over Jezus? Wat zouden ze mee nemen voor onderweg? Hoe zouden ze willen reizen? Met wie zouden ze op weg willen gaan? Wat zouden ze vooral willen vertellen aan die mensen?

Een ‘eigen’ missionaris
Kennen ze mensen die dit gedaan hebben? Als de kinderen niemand weten, wat eigenlijk te verwachten is, vertel dan het verhaal over een missionaris. Je kunt zo’n verhaal vertellen op grond van informatie die je vindt op de site van Missiokids,
maar het is nog leuker als je iets kunt vertellen over een missionaris uit jullie eigen parochie of iemand die je zelf kent.
Als u over missionarissen vertelt, dan kunt u er goed bij vertellen, hoe zij worden voorbereid op hun vertrek naar een onbekend land. Ze leren natuurlijk veel over de Bijbel. De taal van het land waar ze naar toe gaan moeten ze leren en de gebruiken daar. En soms leren ze ook hoe je de mensen in dat land kunt helpen, als arts, als pinksterduif1landbouwer, als ingenieur. Vertel ook dat het vaak mannen of vrouwen zijn die niet getrouwd zijn, omdat ze dan overal inzetbaar zijn en kunnen werken in onontgonnen of gevaarlijke gebieden.

Kaartje sturen
Heeft de parochie contact met een ‘eigen’ missionaris, dan is het leuk om samen een kaart te sturen aan haar of hem.

Sluit af met het omgekeerde spelletje ‘Ik ga op reis en neem mee’ (zie bij de Extra’s.)

Artikelen in dit thema Dertiende zondag door het jaar A