Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Christus, Koning van het heelal jaar A

Jezus is mijn Koning!

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen. Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

barmhartigheidsjaar

Oudjaar vandaag! De laatste zondag van het kerkelijk jaar. Wat begon met Jezus' geboorte vorig jaar Kerstmis, wordt nu voltooid wanneer Hij Koning van het Heelal genoemd mag worden.
Het is één van de vele titels van Jezus. Sommige titels laten Jezus' macht zien, andere titels laten zien hoe Hij de kant kiest van de arme, de hongerige, de uitgestotene. Juist wanneer het daarom gaat, kunnen wij Jezus ook zelf tegenkomen. 
Met de kinderen denken we na over die titels van Jezus. Welke naam spreekt ze het meest aan?

Jezus wordt op zoveel manieren omschreven. Hij heeft koninklijke, maar ook hele andere titels.

Evangelielezing: Matteüs 25,31-46

Eerste lezing OT: Ezechiël 34,11-12+15-17

Tweede lezing NT: I Korintiërs 15,20-26+28

Wanneer we onze ogen openhouden, zien wat er nodig is, en onze handen uit de mouwen steken, dan komen we Jezus vanzelf tegen.

Welke titel voor Jezus is het mooist? De titels die zijn macht uitdrukken, of juist de titels die staan voor kwetsbaarheid?

Maak een spandoek voor in de kerk met de meest aansprekende titel van Jezus. Is dat Koning, Mensenzoon of Vreemdeling?

Karel Eykman schreef dit gedicht bij Matteüs 25. Het is opgenomen in zijn boek Met open ogen, 100 bijbelse gedichten.

Elly en Rikkert schreven en zongen Hij is Koning.

Wilt u de overgang van het ene kerkelijk jaar naar het andere goed voelbaar maken dan zou u met de kinderen Oudjaar kunnen vieren.

Christus, Koning van het heelal wil zeggen dat Hij niet alleen Koning is in ons christelijke hart, maar dat Hij overal Koning is. Als Koning kunnen we Hem ook overal tegenkomen. Jezus is een Koning die leeft temidden van zijn onderdanen, juist onder de zwaksten.