Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Christus, Koning van het heelal jaar A

Jezus is mijn Koning!

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

Praat met de kinderen over de titels van Jezus.
Welke vinden ze het mooist? Welke denken ze dat het belangrijkst is?
Vraag zo mogelijk door: waarom vind je dat een mooie titel? Heeft dat ook iets met jouzelf te maken? Er is geen goed of fout antwoord, luister vooral goed naar elkaar.
Kunnen de kinderen nog meer mooie titels voor Jezus bedenken?

Om uit te leggen:
Er zijn twee soorten titels. De eerste reeks titels weerspiegelt de macht van Jezus, de tweede reeks titels weerspiegelt juist de kwetsbaarheid. In die kwetsbaarheid komen we Jezus tegen, dat zegt Hij zelf in de lezing van vandaag. Kunnen de kinderen concrete voorbeelden bedenken? Kennen ze mensen die er niet bij kunnen of mogen horen?
Maak het als het lukt ook persoonlijk: Heb je zelf ook wel eens het gevoel dat je er niet bij hoort? Wanneer dan?
Hoe kan je iemand laten merken dat hij of zij er wel bij hoort?
Wat is daar moeilijk aan? Hoe overwin je die moeite?

Maak daarna samen een prachtig spandoek met de mooiste titel die de groep voor Jezus kan bedenken. christus koning slinger
Of maak een slinger van gekleurde stroken papier met de mooiste titels van Jezus erop en hang deze in de kerk, op het liturgisch centrum.

Kijk hiervoor ook bij de Extra's.

Artikelen in dit thema Christus, Koning van het heelal jaar A