Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Christus, Koning van het heelal jaar A

Jezus is mijn Koning!

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Titels voor Jezus

Zet op een wit kleed een kaars en een vaasje met daarin op satéprikkers geplakte kartonnen kaartjes met de volgende titels van Jezus:

Mensenzoonchristus koning titels
Herder
Koning
Hongerige
Dorstige
Naakte
Vreemdeling
Zieke
Gevangene
Zet de eerste drie titels op een andere kleur kaartje dan de tweede serie van zes.

Ga in een kring om het witte kleed zitten. Steek de kaars aan.
Vertel dat dit de laatste zondag van het kerkelijk jaar is, dat we Oudjaar vieren.
Vandaag vieren we een slotfeest en bij dat slotfeest hoort de kleur wit. Volgende week begint het nieuwe kerkelijk jaar met de Advent en verandert de kleur naar paars.

Dit slotfeest gaat over wie Jezus voor ons is. Pak dan het vaasje met titels/ bijnamen van Jezus.
Leg elke titel kort uit. Wie is de Mensenzoon, wat doet een herder, wie is er hongerig, wie naakt, wie een vreemdeling. Zie hiervoor ook de informatie bij de achtergrond. Als u een titel uitgelegd heeft, geeft u de satéprikker met het bordje aan één van de kinderen.

Bid dan samen het gebed. Vertel daarna het verhaal en geef de kinderen de opdracht om hun bordje omhoog te houden als hun titel langs komt in het verhaal. De titel wordt soms omschreven, help ze alert zijn. En sommige titels komen vaker langs!

Artikelen in dit thema Christus, Koning van het heelal jaar A