Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vierde zondag van Pasen jaar A

Roepingenzondag - de goede herder

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

goedeherder2Vandaag is het 'Roepingenzondag'. Het gaat over de goede herder en de schapen die hem volgen. De stem van Jezus klinkt bekend en vertrouwd. Als goede Herder geeft Hij ons houvast en vertrouwen. Jezus' stem is altijd betrouwbaar. Maar hoe herken je die stem?

Jezus is onze herder. De kinderen leren vandaag over goede herders, die niet uit zijn op eigenbelang, maar doen wat nodig is, zonder bang te zijn. Ze willen het beste voor hun schapen.

 

 

 

 

Laten we bidden tot de goede herder,
bij wie we ons thuis voelen ...

De lezingen van deze zondag zijn:

Evangelielezing: Johannes 10,1-10

Eerste lezing NT: Handelingen der Apostelen 2,14a.36-41
Tweede lezing NT: 1 Petrus 2,20b-25

Gesprek met de kinderen

Dit is een moeilijk verhaal voor kinderen. Hoe kan Jezus een deur zijn? Wie is nou de herder? Wat hebben de schapen er mee te maken? Leg aan de kinderen uit dat Jezus vaak als herder afgebeeld wordt en dat alle mensen die hem volgen de schapen zijn.

Maak een schaap

We kunnen met de kinderen een schaapje maken en ondertussen nog wat doorpraten over de herder die goed zorgt voor alle schapen en goed let op de kleinste lammetjes die wel eens afdwalen.

Wie heeft het juiste met je voor?
Met een spel kom je er achter dat het niet zo gemakkelijk is om te weten, wie je moet geloven en wie niet. Probeer het maar eens.

Een lied

De Heer is mijn herder, Hij is alles wat ik nodig heb,  Hij brengt mij tot rust en Hij geeft nieuwe kracht. Hij leidt mij steeds verder
op de juiste weg die ik moet gaan

Jezus als herder is een veel gebruikte vergelijking.

In de bijbel komt dit beeld herhaaldelijk terug, maar ook in deze tijd wordt vaak met deze woorden over Jezus gesproken.