Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

5e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2020

Nieuwe Kans  Psalm 130

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd: De Psalmendichter - Liederen voor God

De Psalmen zijn de meest gelezen teksten uit de Bijbel. Toch komen ze in de kinderwoorddienst nooit aan de orde. 
Het mooie van Psalmen is dat ze tijdloos zijn en gaan over de dingen in het leven. Dit geeft handvatten om te spreken over ervaringen van kinderen zelf, want de Psalmen rijken ons thema’s aan die in onze eigen levens spelen. 
ps 130De Psalmen zijn poëtisch en muzikaal en spelen in het dagelijks gebed een grote rol. De rijkdom die wij in de loop der eeuwen middels de Psalmen ontvangen hebben vinden wij nog terug in onze liturgie. 

In dit project willen we kinderen middels een Psalmendichter kennis laten maken met een aantal van de bekende psalmen die we in 40 dagentijd lezen.

Een nieuwe kans krijgen is helemaal niet vanzelfsprekend. Als iets mislukt is of je hebt iets fout gedaan kan dat heel vervelend zijn en het kan je verdrietig of gedesillusioneerd maken. Een nieuwe kans krijgen biedt weer mogelijkheden om fouten te herstellen of jezelf op een andere manier te laten zien. 
Mensen moeten je een nieuwe kans wel gunnen. Maar je mag erop vertrouwen dat God je nieuwe kansen geeft, uit welke diepte je ook roept, Hij zal je horen.