Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

6e zondag van de Veertigdagentijd, Palmzondag jaar A 2020

Help! Psalm 22

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd: De Psalmendichter - Liederen voor God

De Psalmen zijn de meest gelezen teksten uit de Bijbel. Toch komen ze in de kinderwoorddienst nooit aan de orde. Het mooie van Psalmen is dat ze tijdloos zijn en gaan over de dingen in het leven. Dit geeft handvatten om te spreken over ervaringen van kinderen zelf, want de Psalmen rijken ons thema’s aan die in onze eigen levens spelen. 

psalm 22 3
In dit project willen we kinderen middels een Psalmendichter kennis laten maken met een aantal van de bekende psalmen die we in 40 dagentijd lezen.

Palmzondag is een heftige zondag. Allerlei ervaringen weerklinken in de lezingen van deze dag. Denk aan het gevoel ergens niet bij te horen, buitengesloten te worden, je van iedereen verlaten te voelen. Al deze ervaringen brengen heftige emoties met zich mee, zoals verdriet, teleurstelling, jezelf waardeloos voelen en soms ook boosheid of jaloezie. Dingen doen die mensen niet verwachten of verwachtingen ze juist niet waarmaken worden soms flink afgestraft. Op deze zondag horen we hoe dit ook met Jezus gebeurt in de twee evangelielezingen die we lezen. De Psalm van vandaag sluit hierop aan. Diepe droefheid wordt beschreven. We leggen in deze kinderwoorddienst verbinding tussen de emotie van de Psalm en het leven van Jezus, vooral met zijn laatste dagen die we in de Goede Week gedenken.