Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

6e zondag van de Veertigdagentijd, Palmzondag jaar A 2020

Help! Psalm 22

zondag 5 april 2020

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

De Psalmendichter maakt een verbinding tussen het verhaal van Jezus die in Jeruzalem wordt binnen gehaald als een koning en zijn eigen ervaring van droefheid omdat hij zich verlaten voelt. 
Als je beroemd, populair of ergens goed in bent heb je vrienden, maar mensen kunnen je ook zomaar weer laten vallen. Vraag aan de kinderen of ze zo’n situatie ook wel eens meemaken of meegemaakt hebben op school, bij de sport, thuis of in vriendschap. Laat ze erover vertellen. 

Jezus heeft dit allemaal meegemaakt. Zo erg zelfs dat hij vlak voordat Hij stierf aan God zijn Vader vraagt ‘God mijn God, waarom heeft U mij verlaten?’ 
De verhalen over de laatste week van Jezus’ leven zijn opgeschreven in de Bijbel en worden vandaag en de komende week gelezen in de kerk. 
Vraag de kinderen of ze weten wat er met Jezus gebeurt in de laatste week van zijn leven? (Ga niet zelf vertellen(!) maar luister naar wat de kinderen weten.)

Hans Memling is de schilder die het schilderij heeft gemaakt waar we nu naar gaan kijken. 

Het leven van Jezus laatste dagen wordt zo mooi weergegeven. 

Optie 1: Laat de afbeelding zien en kijk samen. 
             Laat de kinderen benoemen wat ze zien. 

de passie van christus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optie 2: gebruik de werkvorm kunstkijken bij Extra’s 

Als mensen verdrietig zijn en steun nodig hebben dan kan je ze een kaartje sturen. Laat de kinderen tot slot een troostkaart maken of ga troostkoekjes bakken. (Die vindt u beide bij de Extra's)

 

 

 

 

 

  

Artikelen in dit thema 6e zondag van de Veertigdagentijd, Palmzondag jaar A 2020