Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vierde zondag van Pasen jaar A

De goede herder

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 10,1-10

De evangelielezing van vandaag is Johannes 10,1-10goede herder ikoon
Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Veilig in de schaapskooi

Jezus zei tegen de mensen: “Wie niet door de deur, maar via een andere weg een schaapskooi binnen gaat is een dief. Wie door de deur naar binnen gaat, is de herder van de schapen. Voor de herder zal de wachter de deur open doen. De schapen luisteren naar zijn stem. Hij roept zijn schapen bij naam en leidt ze naar buiten. En als alle schapen buiten zijn, zal hij vooroplopen. De schapen zullen hem volgen, omdat zij zijn stem kennen. Een vreemde man zullen de schapen niet gaan volgen. De schapen zullen wegrennen, omdat ze zijn stem niet herkennen.”

goede herderJezus vertelde dit verhaal aan de mensen, maar ze begrepen niet wat hij bedoelde. Later vertelde Hij de mensen: “Ik ben de deur voor de schapen. Alle andere mensen die vóór Mij zijn gekomen, zijn dieven. Maar de schapen hebben niet naar hen geluisterd. Ik ben de deur. Als iemand door Mij de schaapskooi binnen gaat, zal hij worden gered. Hij zal naar binnen en buiten kunnen en lekker de wei in gaan. Een dief komt alleen maar om te stelen, te slachten en te vernietigen. Maar de schapen hebben niet naar hem geluisterd. Ik ben gekomen om ervoor te zorgen dat de schapen kunnen leven.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Vierde zondag van Pasen jaar A