Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zestiende zondag door het jaar C

Sta eens even stil!

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Er is veel dat we ‘moeten’ in ons leven. Dat geldt niet alleen voor grote mensen, maar helaas ook voor kinderen. Vandaag horen we een verhaal dat ons vertelt dat er ook ruimte mag zijn om even halt te houden en je weer te richten op wat echt belangrijk is. Daarvoor moet je even stilstaan.
marta maria5Wanneer Jezus te gast is bij de zussen Marta en Maria ontvangen zij hem hartelijk en gastvrij, ieder op hun eigen manier: Marta is gastvrij en dienstbaar; Maria is gastvrij door met hart en ziel bij Jezus te zijn. Marta heeft geleerd om goed voor een ander te zorgen. Vaak roept de Bijbel ons juist op om iets te doen voor een ander, maar als dat ervoor zorgt dat je het te druk hebt om de weg naar Jezus te vinden, dan wordt het tijd om ruimte te maken. 

Vandaag onderzoeken we met de kinderen hoe zij tijd en ruimte maken om stil te staan bij die dingen die er echt toe doen. Kun je alles tegelijk met aandacht doen, of moeten er keuzes gemaakt worden?