Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zestiende zondag door het jaar C

Sta eens even stil!

zondag 21 juli 2019

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Er is veel dat we ‘moeten’ in ons leven. Dat geldt niet alleen voor grote mensen, maar helaas ook voor kinderen. Vandaag horen we een verhaal dat ons vertelt dat er ook ruimte mag zijn om even stil te houden en je weer te richten op wat echt belangrijk is. Daarvoor moet je even stilstaan.
marta maria5Wanneer Jezus te gast is bij de zussen Marta en Maria ontvangen zij hem hartelijk en gastvrij, ieder op hun eigen manier: Marta is gastvrij en diensbaar; Maria is gastvrij door met hart en ziel bij Jezus te zijn. Marta heeft geleerd om goed voor een ander te zorgen. Vaak roept de Bijbel ons juist op om iets te doen voor een ander, maar als dat er voor zorgt dat je het te druk hebt om de weg naar Jezus te vinden, dan wordt het tijd om ruimte te maken. 

Vandaag onderzoeken we met de kinderen hoe zij tijd en ruimte maken om stil te staan bij die dingen die er echt toe doen. Kun je alles tegelijk met aandacht doen, of moeten er keuzes gemaakt worden?

 

Je kunt je druk maken, en goed zorgen voor je gasten. Je kunt ook ontspannen bezig zijn met dingen die je belangrijk vindt. Je ziet in één oogopslag waar het om gaat vandaag.

De lezingen van deze zondag zijn:

Evangelielezing: Lucas 10,38-42
Eerste lezing OT: Genesis 18,1-10a
Tweede lezing NT: Kolossenzen 1,24-28

Het verhaal voor de kleinste kinderen, in platen om bij te vertellen.

We kunnen heel druk zijn, maar op andere momenten maken we tijd voor God. Met de kinderen bidden we om een goede balans.

Volwassenen kunnen druk zijn, maar kinderen ook! Is dat erg? Druk zijn kun je ook met leuke dingen. Maar is er ook ruimte om stil te staan bij wat je doet?

Hoe moeilijk of gemakkelijk is het om twee dingen tegelijk goed te doen? Probeer het uit.

Elly en Rikkert schreven een sprankelend liedje bij dit verhaal.

Een woordzoeker bij het verhaal van Marta en Maria.

In heel gewone dingen, zoals luisteren naar muziek, is er verschil in druk zijn en rustig zijn.

Als alles in evenwicht is, is leven veel prettiger.

Gastvrijheid en dienstbaarheid staan hoog in het vaandel. Maar wie leerling van Jezus wil zijn, maakt andere keuzes.