Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zestiende zondag door het jaar C

Sta eens even stil!

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 10,38-42

In de evangelielezing van vandaag is Jezus op bezoek bij Marta en Maria. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Jezus gaat op bezoek bij Marta en Maria

Jezus heeft ook een paar goede vrienden waar Hij graag op bezoek gaat. Op een dag gaat hij op visite bij Marta en Maria. Marta en Maria zijn zussen en wonen samen in een huis. Als Jezus binnen is, gaat Maria gezellig bij Jezus zitten en luistert heel goed naar wat Hij allemaal vertelt. Ze besluit dat ze zijn leerling wil worden. Wat Hij zegt is zo mooi en waar.
maria bij jezusMarta is ondertussen druk bezig. Ze haalt drinken voor Jezus en zijn leerlingen en maakt lekkere hapjes klaar in de keuken. Dat is veel werk. Ze is erg druk. Eigenlijk zou ze graag hulp hebben. Maar haar zus Maria lijkt dat niet te merken. Ze zit gewoon te luisteren naar Jezus. Dan kan Marta zich niet meer beheersen. Ze loopt naar Jezus en Maria toe.
“Jezus,” vraagt ze, “kan het U helemaal niets schelen dat ik nu al het werk alleen moet doen omdat mijn zusje naar U zit te luisteren? Stuur haar naar me toe om me te helpen in de keuken". Maar Jezus schudt zijn hoofd. “Nee, Marta,” zegt Hij vriendelijk, “je maakt je veel te bezorgd om dingen die nu niet het belangrijkste zijn. Maria heeft goed gekozen en Ik zal haar dat niet verbieden. Zo vaak ben ik niet bij jullie. Zo vaak kun je niet naar Mij luisteren. Neem daar nu de tijd voor. De rest komt dan wel."
Marta gaat naast haar zus zitten. Ineens klapt zij in haar handen en roept uit: "Net als mijn zus Maria, Jezus, wil ik ook uw leerling worden!”. En zo gebeurde het.

Dit is het Woord van God.
Kinderen: Wij danken God.

Artikelen in dit thema Zestiende zondag door het jaar C