Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Achttiende zondag door het jaar C

Met geld kun je geen toekomst kopen!

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

geld of liefde

Als je eerlijk wilt delen, maar de ander wil niet meewerken, dan heb je een probleem. Wat doe je dan? Dan zoek je een scheidsrechter, die je helpt om voor elkaar te krijgen wat je wilt. Vandaag horen we hoe Jezus als rabbi ingeschakeld wordt bij het verdelen van een erfenis. Maar in plaats van een uitspraak over eerlijk delen te doen, waarschuwt Jezus voor hebberigheid.

Jezus vertelt het verhaal van een man die zijn toekomst veilig probeerde te stellen, door zijn bezit te vergroten. Hij dacht alleen maar aan zichzelf en vergat de mensen om hem heen en God. Jezus noemt hem dom, want wat heb je aan spullen en geld, als je er niet iets goeds mee doet?

Vandaag denken we met de kinderen na over wat rijk zijn is. Is dat veel geld op de bank hebben, of veel spullen in je huis? Of zijn het misschien hele andere dingen die maken dat we ons rijk voelen? Waar worden zij zelf eigenlijk gelukkig van?