Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Achttiende zondag door het jaar C

Met geld kun je geen toekomst kopen!

zondag 31 juli 2022

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 12,13-21

De evangelielezing van vandaag gaat over het verdelen van een erfenis. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

De erfenis

Jezus begon een beroemd man te worden. Veel mensen kwamen naar Hem toe met hun vragen en problemen. Lang niet altijd hadden ze goed naar Hem geluisterd voordat ze een vraag stelden. Zo kwam er op een dag een man bij Jezus die zei: "Meester, ik heb ruzie met mijn broer. Hij wil de erfenis niet met mij delen. Zeg eens tegen mijn broer dat ik de helft van het geld mag hebben." "Man", zei Jezus "kom je daarover bij mij zeuren? Geld is niet het belangrijkste in dit leven. Ik zal je een verhaal vertellen.


rijke dwaasEr was eens een boer die een grote oogst had. Er kwamen zoveel appels van zijn bomen dat zijn schuur er te klein voor was. Hij bedacht een plan. "Ik breek mijn oude schuur af en bouw een nieuwe, veel grotere schuur", zei hij. En hij begon te breken. Maar in de nacht kreeg hij een hartaanval en hij ging dood. En hij kon geen enkele appel mee nemen naar de hemel. 
Is dat niet dom?", vroeg Jezus. "Had deze boer niet beter kunnen zorgen dat hij geleefd had zoals God dat wil?"

Dit is het Woord van God.
Kinderen: Wij danken God.

Artikelen in dit thema Achttiende zondag door het jaar C