Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Achttiende zondag door het jaar C

Met geld kun je geen toekomst kopen!

zondag 31 juli 2022

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Ik, ik, ik ...

Met oudere kinderen kunt u voor deze verwerking de Bijbel in gewone taal gebruiken. Daarin staat uitvoerig beschreven hoe de rijke man bij zichzelf denkt.

ik i me myselfGeef de kinderen het onderstaande stukje tekst. Vraag hen om alle keren ik / mij / mijn / mezelf te omcirkelen. Al werkend zullen ze ontdekken dat de rijke man wel heel erg met zichzelf bezig is. Aan wie had hij volgens de kinderen ook kunnen denken?Aan zijn vrouw en kinderen, aan zijn buren, aan zijn personeel, aan de armen, aan zijn vrienden….

Toen gaf Jezus de mensen dit voorbeeld: ‘Een rijke man heeft een groot stuk land dat vol staat met koren. Hij denkt: Wat moet ik doen? In mijn schuren is niet genoeg plaats voor al het graan. Dan denkt de man: Weet je wat? Ik breek mijn oude schuren af en ik bouw nieuwe schuren die veel groter zijn. Daarin bewaar ik dan het graan en al mijn bezit. Dan kan ik tegen mezelf zeggen: Zo, nu ben ik rijk. Ik heb genoeg om jaren van te leven! Ik ga nu lekker uitrusten, eten, drinken en feestvieren.

 

Artikelen in dit thema Achttiende zondag door het jaar C