Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zeventiende zondag door het jaar C

Hoe kunnen we bidden?

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

jezus leert ovfra angelicoBidden kun je leren. Jezus leerde het aan zijn leerlingen, en wij leren het weer aan de kinderen. Bidden is praten met God, en volgens Jezus kun je daar heel goed vaste woorden voor gebruiken, zoals het Onze Vader. 
Jezus leert zijn leerlingen veel en vrijmoedig te bidden, en geeft als voorbeeld een parabel om te laten zien dat gebeden verhoord worden. Praten met God wordt in Jezus' parabel: vragen aan God, waarbij je altijd antwoord krijgt!

Vandaag denken we met de kinderen na over hoe zij zelf bidden, en hoe het zit met het verhoren van onze gebeden door God. Vaak geeft God niet rechtstreeks antwoord, maar door mensen, door jouzelf.
Het is mooi als de kinderen ontdekken dat zij iets voor een ander kunnen doen, niet alleen door voor die persoon te bidden, maar doordat ze van God de kracht krijgen om ook zelf daadwerkelijk uit Gods naam te helpen.