Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Achtentwintigste zondag door het jaar A

Zin in een feest?

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Matteüs 22,1-14

De evangelielezing van vandaag is Matteüs 22,1-14. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Zin in een feest?

De mensen begrepen niet altijd goed hoe de Nieuwe Wereld van God er uit zou zien. Daarom vertelde Jezus verhalen. Eén van die verhalen vertelde Hij aan de belangrijke mensen van zijn land.

Hij zei: ”Eens ging een prins trouwen met een prinses. De koning, de vader van de prins, wilde een groot feest geven. Hij stuurde zijn knechten naar alle belangrijke mensen die mochten komen. Maar die mensen wilden helemaal niet komen.
Op de dag van het feest stuurde de koning de knechten nog een keer naar de belangrijke gasten. De knechten zeiden: ‘Kom toch naar het feest. Het eten staat al klaar. Er is heel veel lekker eten gekookt.’ Maar de mensen luisterden niet, ze gingen gewoon aan het werk. Er waren zelfs mensen die de knechten sloegen en vermoordden.
Toen werd de koning heel boos. Hij liet de mensen die zijn knechten hadden gedood zwaar straffen. Daarna zei de koning tegen zijn knechten: ‘Alles staat klaar voor het feest. Alleen de gasten wilden niet komen. Dus ga de straat op. Iedereen die daar loopt mag je meenemen naar ons feest, wie het ook is.’
koning feest frans franckenDe knechten gingen het land in, en namen iedereen mee die ze tegenkwamen. En zo kwamen er toch nog heel veel mensen op het feest.

De koning liep rond op het feest om met de gasten te praten. Ineens zag hij dat er een gast was die zijn werkkleren nog aan had. En hij zei tegen die gast: ‘Waarom heb jij geen feestkleren aangetrokken?’ De man wist daar geen antwoord op, hij had gewoon geen enkele moeite gedaan. Daarom zei de koning tegen zijn knechten: ‘Deze gast hoort niet hier binnen. Breng hem naar buiten. Daar zal hij spijt hebben. Veel mensen zijn welkom bij mij, maar niet iedereen is het waard.’

Zo is het ook in Gods Nieuwe Wereld”, zei Jezus.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Achtentwintigste zondag door het jaar A