Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar A

Wereldmissiedag van de kinderen

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vanaf nu op de site: een impressie van ons Adventsproject! Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel 'Hoe God met mensen omgaat'. Op de Adventzondagen ontmoeten de kinderen elke week een andere kunstenaar (kunstschilder, beeldhouwer, zanger etcetera). Deze laat hen kennismaken met de navertelling uit de Eerste Lezing van de betreffende Adventszondag. Daarbij schetst de kunstenaar het 'Beeld van God' dat hij of zij bij deze lezing krijgt als hij zich de vraag stelt: 'Hoe gaat God met mensen om?'
Neem vast een kijkje bij Zaterdag 28 november!

wereldmissiedag kinderenVandaag vieren wij Wereldmissiedag van de kinderen. Waar wij ook wonen op deze wereldbol, in Nederland, India, China, Marokko, Nigeria, alle mensen horen bij elkaar. God heeft ons de wereld gegeven om er iets moois van te maken. Maar dat lukt niet altijd. Er zijn kinderen die honger lijden, kinderen die moeten werken en niet naar school kunnen om te leren, kinderen die geen thuis meer hebben en op straat moeten leven. Dit jaar zijn wij bijzonder verbonden met de kinderen in het westen van Afrika, vooral met de mensen in Niger en Nigeria. Het is niet altijd makkelijk om met veel verschillende mensen in vrede samen te leven. Soms moeten mensen vluchten voor oorlog. Ze moeten alles achterlaten en leven in tenten in een vluchtelingenkamp. Mensen van de kerk zorgen voor hen. Zij willen vrede brengen.
Ze helpen de mensen om de moed niet te verliezen. Ze geven de mensen hoop dat het weer goed zal komen.

Vandaag is het Wereldmissiedag van de kinderen, waarin West Afrika centraal staat. We gaan met de kinderen verkennen wat dat betekent en wat zij zelf kunnen doen om de wereld een beetje mooier te maken. Gelukkig de vredestichters!