Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar A

Wereldmissiedag van de kinderen

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

wereldmissiedag kinderenVandaag vieren wij Wereldmissiedag van de kinderen. Waar wij ook wonen op deze wereldbol, in Nederland, India, China, Marokko, Nigeria, alle mensen horen bij elkaar. God heeft ons de wereld gegeven om er iets moois van te maken. Maar dat lukt niet altijd. Er zijn kinderen die honger lijden, kinderen die moeten werken en niet naar school kunnen om te leren, kinderen die geen thuis meer hebben en op straat moeten leven. Dit jaar zijn wij bijzonder verbonden met de kinderen in Libanon. Libanon is een klein land in het Nabije Oosten. Het ligt helemaal aan de oostkust van de Middellandse Zee. Libanon is een klein land in het Nabije Oosten. De hoofdstad is Beiroet. Het ligt helemaal aan de oostkust van de Middellandse Zee.

Al jaren gaat het niet goed met dit land. Het geld is bijna niets meer waard en veel mensen zijn arm. Vanuit het buurland Syrië zijn mensen gevlucht voor de oorlog en nu wonen ze in een kamp in Libanon, ook veel kinderen wonen daar. Maar gelukkig zijn er ook mensen in Libanon die helpen en er voor zorgen dat de kinderen die in het kamp wonen toch naar school kunnen gaan. Iedereen hoort erbij. Groot en klein, arm en rijk, we horen allemaal bij God.

Vandaag is het Wereldmissiedag van de kinderen, waarin Libanon centraal staat. We gaan met de kinderen verkennen wat dat betekent en wat zij zelf kunnen doen om de wereld een beetje mooier te maken. Met brandend hart.