Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar A

Wereldmissiedag van de kinderen

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vanaf nu staat op onze site bij de datum van 3 december een impressie van de 4 zondagen van de Advent. Ons project heet Brieven van Boven.
Elke zondag komt er een brief. De schrijver van die brief komt uit de evangelielezing uit het RK leesrooster.

Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld. Niet in de grote wereld en ook niet in de eigen leefwereld van kinderen. Sommige kinderen hebben honger of kunnen niet naar school om iets te leren voor later. Andere kinderen leven in een land waar het steeds maar oorlog is. Of moeten werken en kunnen nooit spelen. En andere kinderen hebben juist alles wat ze maar kunnen wensen. Wij hebben de wereld gekregen als een gave en een opgave. Het is onze opdracht die wereld leefbaar te maken en te houden. Elke dag opnieuw, in grote daden en kleine.
wmm2017banner92x31Vandaag is het Wereldmissiedag van de kinderen, waarin Burkina Faso centraal staat. We gaan met de kinderen verkennen wat dat betekent en wat zij zelf kunnen doen om de wereld een beetje mooier te maken.