Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar A

Wereldmissiedag van de kinderen

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Matteüs 21,33-43

De evangelielezing van vandaag is Matteüs 21,33-43. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit bijvoorbeeld het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook goed te begrijpen. Het verhaal is heftig en lastig aan kinderen uit te leggen. Daarom is voor deze kinderwoorddienst door Missio gekozen voor de Jesajalezing als uitgangspunt. Voor wie toch het Evangelie wil laten klinken volgt hieronder de navertelling.

De wijngaard

Jezus vertelt een voorhaal over een wijngaard:
"Een rijke man heeft een wijngaard. Hij bouwt er een muur omheen, zet een wijnpers neer en bouwt een toren voor bewakers. Hij verhuurt zijn wijngaard aan een paar boeren, en zelf gaat hij op reis.
Als er geoogst kan worden stuurt hij zijn knechten. Ze moeten het geld van de oogst ophalen. Maar de boeren grijpen de knechten, slaan ze en gooien met stenen. 
De man stuurt nieuwe knechten, maar ook die worden geslagen en met stenen bekogeld. Dan stuurt de man zijn zoon. 'Die zullen ze mijn geld toch wel geven', denkt de man.

wijngaardpachters
Maar de boeren denken dat de zoon komt om de grond van zijn vader terug te pakken, en ze slaan hem en gooien hem de wijngaard uit.
Dan komt de eigenaar zelf.
Wat zal hij doen met de boeren?" vraagt Jezus aan de priesters en farizeeën die staan te luisteren.
Ze antwoorden: "Hij zal die misdadigers straffen, en de wijngaard aan andere boeren verhuren, die hem wel eerlijk de opbrengst van het land geven."

Dan zegt Jezus tegen hen: "Gods nieuwe wereld is voor mensen die doen wat God wil." 

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Zevenentwintigste zondag door het jaar A