Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar A

Wereldmissiedag van de kinderen

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Knutselen: Druiven of bloemen

Druiven of bloemen
Laat de kinderen vertellen hoe wij samen de wereld mooier kunnen maken. Gebruik het beeld van de wijngaard. Welke vruchten groeien er in onze wijngaard? Welke vruchten willen wij oogsten?

druiventrosLaat de kinderen de antwoorden vervolgens op een uitgeknipte papieren druif schrijven of tekenen. Van alle papieren druiven wordt aan het eind een mooie druiventros gemaakt. De kleinsten kunnen een papieren druif inkleuren.
Maak de druiventros door deze twee keer groot af te drukken. De eerste dient als ondergrond, het tweede vel verknipt u tot net zoveel druiven, of setjes van druiven, als er kinderen zijn.

In plaats van druiven kunt u, als u hebt gekozen voor het spiegelverhaal (dat u vindt bij de Extra's), bloemen maken. U kunt vooraf van verschillende kleuren karton bloemen maken die de kinderen kunnen inkleuren. U kunt natuurlijk ook de kinderen ter plekke ieder een bloem laten knutselen, maar dat vraagt wel meer tijd. Net als de druiven verzamelt u alle bloemen tot een mooi geheel.

Artikelen in dit thema Zevenentwintigste zondag door het jaar A