Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar A

Wereldmissiedag van de kinderen

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Kennismaken met Libanon

Vooraf: aankleding van de ruimte
U kunt een kijktafel maken, die laat zien dat het vandaag Wereldmissiedag van de kinderen is. En dat het gaat over alle kinderen van de hele wereld.
U kunt de poster van Missio ophangen, met daarbij een grote wereldkaart. U zet er een waxinelichtje bij en een spaarpotje met het spaarzakje van Missio. Leg er ook de Kinderkrant van Missio bij. (De poster, kinderkrant en het spaarzakje zijn gratis te bestellen bij Missio: tel. 070-3047444 of missio@missio.nl).

Als verwijzing naar de Bijbellezing over de wijngaard kunt u trosjes druiven neerleggen. Als u het spiegelverhaal kiest, kunt u bloemen op de kijktafel zetten.

kinderkrant missioIn het westen van Afrika liggen veel verschillende landen. In de Wereldmissiemaand kijken we naar een paar van die landen: Niger en Nigeria.

U gaat met de kinderen bij of rond de kijktafel staan en laat de kinderen vertellen wat ze zien. U vertelt daarbij dat het vandaag Wereldmissiedag van de kinderen is. Wij denken dan aan alle kinderen van de hele wereld, dichtbij en ver weg. Neem de Kinderkrant van Missio erbij en praat met de kinderen over Libanon Weten ze waar het ligt?Weten ze welke landen daar liggen? U kunt teksten over Libanon voorlezen uit de Kinderkrant van Missio. 

U steekt het waxinelichtje aan en bidt het gebed.

U kunt de Kinderkrant ook digitaal bekijken via deze link: Kinderkrant Missio

Artikelen in dit thema Zevenentwintigste zondag door het jaar A