Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweeëndertigste zondag door het jaar C

Droom de hemel!

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vooruitblik: Advent
Kinderwoorddienst.nl biedt voor de Adventstijd opnieuw het project De Nieuwe Wereld aan. Daarnaast presenteren we op de eerste vier tegels van elke zondag een NIEUW PROJECT op basis van de filmpjes Kleine Uil wordt wijs. Kleine Uil, Joes en Mara leven samen met bekende figuren uit het kerstverhaal toe naar Kerstmis. Bij elk verhaal vindt u een bijpassend gebed, een kort gesprek met de kinderen en een doorlopende verwerking, natuurlijk met alle materialen. Binnenkort online!

De dood is niet het einde van ons leven, maar het begin van een nieuw leven in de hemel bij God.
Dat is wat Jezus ons vertelt in de evangelielezing van vandaag. hemel7 poort
Een leven na de dood, daar kun je je eigenlijk geen voorstelling van maken.
Maar de hemel (zoals wij die plek noemen) blijft wel fascineren en roept vragen op. Ook bij kinderen. Wat is er na onze dood? Waar gaan we heen? Hoe ziet het er daar uit? Wat wacht ons, als de dood niet het einde van ons leven is?

Een filosofisch thema, dat juist met kinderen tot prachtige gesprekken kan leiden omdat hun fantasie en gevoel nog puur en eerlijk, zonder schroom ingevuld worden. Laat de kinderen vandaag woorden maar ook beelden vinden voor hun ideeën over de hemel.

Binnenkort is het Sint Maarten! Kleine Uil en Joes zien de kinderen die langs de deur gaan Sint Maarten-zingen. En Mara heeft zelfs meegedaan. Daar hoort een bijzonder verhaal bij.