Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Advent jaar A 2016

Let op!

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vandaag begin met de eerste zondag van de Advent het nieuwe kerkelijk jaar. Vanaf deze zondag gaan we op weg naar het Kerstfeest. Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel 1 adventkleur5De Nieuwe Wereld. Naar de Nieuwe Wereld gaan we op weg. We wijzen met de lezingen de weg naar die Nieuwe Wereld van God, een wereld waar het leven zo zal zijn, als God dat graag ziet. 
De lezingen zijn deze periode uit het Evangelie van Matteüs. In het Evangelie van deze zondag roept Jezus de leerlingen op om waakzaam te zijn: je weet nooit wanneer Hij voor de deur zal staan... dus het is zaak om op te letten, of je nu oud of jong bent!

In de Advent is de verbinding van de kinderwoorddienst met de vierende gemeenschap in de kerk nadrukkelijk aanwezig. De kijktafel, die door de kinderen elke zondag verder vormgegeven wordt, staat in de kerk. Zo kan iedereen meeleven en meegenieten.
Onder de tegel: De kijktafel is af, ziet u bij kerstmorgen de complete opstelling van de kijktafel.