Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Met de kinderen gaan we deze Advent op weg naar 'De Nieuwe Wereld' van God. De kijktafel en de adventskrans spelen de komende weken de hoofdrol.

In deze adventsweken wordt gewerkt met een kijktafel. Het idee is dat de kijktafel in de kerk staat. Elke week wordt er door de kinderen in de kinderwoorddienst verder gebouwd aan deze kijktafel. Iedere zondag in de Advent krijgen de kinderen een wegwijzer die richting geeft aan 'De Nieuwe Wereld'.

In de kerk:
let opBekijk voor u de kerk verlaat met de kinderen even de kijktafel met de weg die u in de kerk hebt neergezet, zodat de kinderen weten waar ze later mee aan de slag gaan. U kunt er voor kiezen om de pastor de wegwijzer van de 1e Advent mee te laten geven aan de kinderen, naar hun eigen ruimte. De wegwijzer vindt u bij de Extra's.

In de eigen ruimte:
Leg de Adventskrans in het midden en leg aan de kinderen uit dat we nu aan de Advent beginnen: het is het begin van een nieuw jaar in de kerk.
De adventskrans helpt ons om te zien dat we steeds dichter bij het Licht van Kerstmis komen.
Laat één van de kinderen de eerste kaars aansteken. Zing een liedje of spreek een tekstje uit bij de krans of bid samen (zie suggesties bij Extra’s en Gebed).

Hoe u de kijktafel en de adventskrans maakt, vindt u bij de Extra's.

Bij de Adventskrans staat ook een wegwijzer met de woorden ‘Let op!’ *(of als deze mee is gegeven van uit de kerk, zet u de wegwijzer bij de adventskrans).
Pak deze Wegwijzer en bespreek met de kinderen wie er ‘Let op!’ tegen je zegt en wanneer. Inventariseer dat op een flap of op stroken papier, zodat je er later op terug kunt komen.
Vertel dan het eerste verhaal van de Advent.

*de wegwijzers zijn te downloaden bij de Extra's. Print ze op stevig papier. Plak ze op een stokje. Verstevig de onderkant met wat klei. Zodat de wegwijzer blijft staan.