Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

De lezingen van deze zondag zijn:

Evangelielezing: Matteüs, 24,37-44

Eerste lezing OT: Jesaja 2,1-5
Tweede lezing NT: Romeinen 13,11-14

De evangelielezing van vandaag is Matteüs 24,37-44, een deel van de toespraak van Jezus over de laatste dingen, de voltooiing van de aarde.
Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit bv. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Let Op!
Jezus was in Jeruzalem met zijn leerlingen. Hij wilde eens ernstig met hen praten. "Luister," zei Hij, "op een dag zal God alles op de wereld goed maken. Dan komt er een grote schoonmaak. Ik zal op die dag terugkomen. Alles wat niet goed is zal worden weggedaan. Niemand weet wanneer dit zal zijn. Je moet dus goed opletten.
noach advent1
Kennen jullie het verhaal van Noach nog? De mensen lachten Noach uit toen hij zijn boot bouwde. Terwijl Noach aan het timmeren was, vierden zij feest. Ze aten en dronken en dachten nergens aan.

Zo zal het ook zijn als God Mij stuurt. Als er twee politieagenten het verkeer staan te regelen, zal er eentje weggestuurd worden en de andere mag bij God blijven. Als er twee boerinnen de varkens voeren, dan zal er eentje weggestuurd worden en de andere mag bij God blijven.
Maar let op, je weet echt niet wanneer het zal zijn. Het is net als met een dief. Een dief komt stiekem, in de nacht. Als je zou weten dat er een dief kwam bleef je wakker. Je zou achter de deur gaan staan om hem te pakken. Maar je weet niet dat er een dief komt. Daarom kan je niet anders doen dan goed opletten en de deuren op slot doen."

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God