Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Eenendertigste zondag door het jaar C

Je huis en je hart open voor Jezus!

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Advent
Kinderwoorddienst biedt voor de Adventstijd opnieuw het project De Nieuwe Wereld aan. Daarnaast bieden de eerste vier tegels van elke zondag een nieuw project op basis van de filmpjes van Kleine Uil wordt wijs. Kleine Uil, Joes en Mara leven samen met bekende figuren uit het kerstverhaal toe naar Kerstmis. Bij elk verhaal vindt u een bijpassend gebed, een kort gesprek met de kinderen en een doorlopende verwerking, natuurlijk met alle materialen. Binnenkort online.

Een man die zich verstopt in een boom, een tollenaar, rijk maar eenzaam. Zacheüs is zijn naam.
zacheus2Iedereen loopt aan hem voorbij, behalve Eén. Jezus ziet hem, roept hem dan gebeurt er iets met en in deze man. Zacheüs opent zijn huis en zijn hart voor Hem.
Zo wordt Zacheüs zichzelf, komt thuis bij God, en bij al het goede dat hij in zich draagt. Jezus zoekt in het verborgene en en vindt wat verborgen bleef. Zo brengt God mensen aan het licht.

Met de kinderen denken we vandaag na over Zacheüs, en zijn ommekeer. Over hoe het is om niet mee te mogen doen, en hoe fijn het is er bij te horen. 

Voor deze zondag is er ook een filmpje van Kleine Uil bij het evangelie.