Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Advent jaar A 2016

Hou vol!

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

We zijn al een flink eind op weg naar Kerstmis, en naar de Nieuwe Wereld. Maar het is geen weg zonder hindernissen. Zo zit Johannes, die zoveel mensen opgeroepen heeft om zich te laten dopen, nu in de gevangenis. Daar slaat bij hem de twijfel toe. Als je geen zicht meer hebt op wat er allemaal gebeurt, kun je je afvragen of je wel op de goede weg bent. 
3 advent kleur4Jezus moedigt Johannes aan om vol te houden. Hij vertelt hem, en zijn leerlingen, van de tekens van de Nieuwe Wereld die al zichtbaar zijn om hen heen. Blinden die weer kunnen zien, wie niet lopen kon, loopt weer rond. Dat helpt Johannes, en ook de leerlingen om het vol te houden. 

Met de kinderen denken we deze zondag na over hoe moeilijk het kan zijn om vol te houden. Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. En natuurlijk wordt er verder gewerkt aan de kijktafel in de kerk.

Onder de tegel: De kijktafel is af, ziet u bij kerstmorgen de complete opstelling van de kijktafel.