Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Advent jaar B 2023

Brieven van Boven

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vandaag begin met de eerste zondag van de Advent het nieuwe kerkelijk jaar. Vanaf deze zondag gaan we op weg naar het Kerstfeest. Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel Brieven van Boven.
jezus kleur 001De schrijvers van de brieven zijn afkomstig uit de evangelielezingen van deze adventsperiode. Zij spreken de kinderen persoonlijk aan. 

In het Evangelie van deze zondag roept Jezus op om waakzaam te zijn: je weet nooit wanneer Hij voor de deur zal staan... Met de kinderen denken we na over hoe je dat zou kunnen doen. Jezus geeft ons in zijn brief al wat tips!

In de Advent is de verbinding van de kinderwoorddienst met de vierende gemeenschap in de kerk nadrukkelijk aanwezig. De duif die de brief brengt komt in de viering binnenvliegen, net voordat de kinderen naar hun kinderwoorddienst gaan. In de brief staat ook een opdracht om uit te voeren. Deze geven ze bij terugkomst in de viering weer mee met de duif 'naar Boven'.  Zo kan iedereen meeleven en meegenieten. 

Voor elke zondag van de Advent is er ook een filmpje van Kleine Uil wordt wijs. Kleine Uil, Joes en Mara hebben hun eigen verhaal op weg naar Kerstmis. Over je verheugen, verlangen, nodig zijn, gaan kijken en natuurlijk op Kerstmis Kindje geboren!